Wedki na zamówienie.
Jak wieleu z Was wie, jest opcja zbudowania sobie wedki na zamówienie. W Polsce i jak w innych krajach powstały pracownie które buduja wedki na zamówienie klijenta. Są to zazwyczaj wędki na bardzo dobrych i mocnych blankach, Batsno, Talon i wiele innych. Wedki takie różnią się od seryjnej produkcji, jakość wykonania oraz dobór komponentów nie pozostawia złudzeń że taka "nie seryjna" wędka jest lepsza, trwalsza i najczęściej posiada dożywotnią gwarancję. Dobór blanku, komponentów i ostatecznego wykończenia możemy dopasować do własnych upodobań. Zaczynając od rodzaju i koloru rękojeści, poprzez uchwyt do kołowrotka, rodzaj przelotek i na kolorze omotek kończąć, wszystko czego dusza zapragnie. Można sobie zbudować wędkę w pracowni jaką tylko chcemy, wszystko zależy od naszej wyobrażni i zasobnośći portfela. Wybór jest naprawdę wielki, pracownie są naprawdę dobrze wyposażone i niczego nam nie braknie. Osobiście posiadam 3 wedki robine w pracowni. Jestem z nich zadowolony w 100%, jakość materiałów i jakość wykoniania nie pozostawia złudzeń...... Ceny wędek nie mószą być wcale wysokie, spokojnie już za 500zł mozna zbudować sobie kijek na dobrym blanku.
Jeśli ktoś z Was będzie miał ochotę spróbować dowiedzieć się czegoś więcej to zapraszam do pracowni Fishing Centre Ireneusza Matuszewskiego z Warszawy. Własnie tam zamawiałem swoje kije i tak jak wcześniej pisałem jestem z nich w pełni zadowolony.
http://www.fishingcenter.com.pl/list=FLkmjF_iGVbUm43Jgupgp5jw&index=7
PS. Jeśli macie jakieś inne pracownie, które polecacie, wpiszcie je poniżej. Dodajcie kilka słów na temat wedek jakie posiadacie zbudowanych na zamówienie i wyrażcie swoje zdanie; dlaczego warto, lub nie warto, zamawiać wędek z pracowni.